Om oss

Bernhards Koffert är en oberoende butik med noga utvalt utbud driven av Bernhard Sahlgren och Hans Spicar. När vi väljer ut varor är det viktigaste att vi kan stå för kvaliteten och stilen. Vi är också måna om att de är ansvarsfullt tillverkade. Från de flesta märken kan vi på begäran ta hem enstaka plagg. Från Oscar Jacobson kan vi leverera måttsydda kostymer och från ETON måttsydda skjortor. Läs mer om detta under respektive varumärke. Bra bemötande och tid för service är självklart.


Öppettider

Måndag - fredag kl 10-18.
Lördag kl 10-14.


Boka din egen tid

Hinner du inte besöka oss under de vanliga öppettiderna? Skulle du uppskatta att få vara ensam kund i butiken? Då kan du boka din egen tid hos oss för att i lugn och ro få inspiration och hjälp att välja rätt.
Bokning och övrig information 0515-12122 eller info@bernhardskoffert.se

Presentkort

Vi säljer även presentkort som gäller endast hos oss.

Vi tar även emot Aktiv Handels presentkort. Dessa presentkort säljs av Norders Bokhandel. 


Returer och byten

I vår fysiska butik gäller 7 dagars öppet köp. Julklappar kan bytas fram till den 30:e december samma år de köpts. Varorna skall vara oanvända och etiketterna skall vara kvar för att vi skall godta öppet köp eller byten. Öppet köp och bytesrätt gäller inte på underkläder (kalsonger, badbyxor, strumpor) REA-varor och specialbeställda varor.


Aktiv Handel

Vi är medlemmar i Aktiv Handel Falköping.


Svensk Handel

Vi har kollektivavtal och är medlemmar i arbetsgivarorganisationen Svensk Handel.

Personal

Bernhard Sahlgren - butikschef, inköp, försäljning
Hans Spicar - sidekick, inköp, försäljning
Florence Lidén - försäljning

Annelie Larsson - försäljning

Ahmad Wattar - försäljning

Hanna Ridderström - försäljning

Butikhundar

Våra hundar Hugo och Felix har länge varit en del av Bernhards Koffert. Med tiden tjatade de sig ut från kontoret till butiken och skötte sig exemplariskt. För många blev det en extra fin upplevelse att komma och hälsa på dem. Hugo avled i februari 2023. I april fick Felix sällskap igen av vår valp Bruno. Kom gärna och hälsa på dem!

Kameraövervakning och säkerhet

Butiken är utrustad med inbrottslarm med koppling till ett vaktbolag som är baserat i samma hus som butiken. Vi har dubbla larmbågar, alla varor är märkta med stöldskydd och våra datorer är DNA-märkta samt spårbara via Apple.


Butiken övervakas av kameror. Dessa används för att verifiera inbrottsförsök och brand. Dessutom registrerat kamerorna in- och utpassering samt övervakar de ställen där de mest stöldbegärliga varorna finns. Vi använder inte kamerorna för att övervaka våra medarbetare. Filmat material sparas i en månad. Vi polisanmäler alla stölder och filmat bevismaterial som ingår i utredningen sparas längre tid. 

Historik

Som ung Falköpingsbo funderade Bernhard på att öppna en väskbutik. Istället for han ut i världen, både till fjärran länder och till jobb i resebranschen. Drygt 20 år senare kom han tillbaka till Falbygden, nu i sällskap med Hans. De började fråga sig vad som hände om man ställde ner resväskan och istället utvecklade idén om att öppna butik. Vad skulle kofferten kunna innehålla? Svaret blev förstås väskor, men också bälten, handskar, kläder och skor. Namnet på butiken var givet, och 2013 slogs portarna upp för Bernhards Koffert.


Vad betyder egentligen ordet koffert?

Kvarvarande förändringar pga pandemin

  • Vi har ingen begränsning av antalet besökare men rekommenderar våra kunder att hålla avstånd.
  • Våra två provhytter har fått en skiva som avskiljer dem i huvudhöjd.
  • Vid kassa och entré finns handsprit.
  • Vi erbjuder bokning av varor per telefon med betalning via Swish. Dessa varor kan sedan lämnas ut utanför butiksentréen.
  • På utsidan av butiksentréen finns en ringklocka för den som vill ha service utanför butiken.
  • Vi använder på begäran munskydd av godkänd typ.
  • Det går att boka egen tid i butiken antingen kl 9-10 eller kl 18-19. Bokning sker via 0515-12122 eller vår sida på Facebook.

REA, rabatter och Black Friday

Vi vill inte uppmana till onödig konsumtion och tycker det är tveksamt att ändra priser fram och tillbaka. Hos oss skall man handla för att man tycker om det vi erbjuder, för att få bra kvalitet och personlig service. Vi har därför sedan flera år valt att inte vara med på Black Friday.


Vi har många varor som inte är tillfälliga utan istället ”never out of stock”. En sådan vara finns flera år oavsett säsong och hamnar endast på rea om varan är utgående hos oss eller leverantören.


Vi har endast rea i januari och juli. Ibland sätter vi ned ett pris under säsong om en vara nästan är slut och inte kommer tillbaka. Nedsatta priser kvarstår efter rea-perioden och vissa varor hänger i stället "sista plagget".