Icebug grundades av mor och son 2001, och är än i dag ett oberoende, privatägt företag. När företaget startades var affärsidén att sälja välgreppande skor med dynamiska ståldubbar. Tanken var att skorna, utöver att hålla fötterna varma och torra, skulle rädda människor från halkan.

Hos Icebug testas ständigt alla material och komponenter i varje sko för att se om de kan ersättas av något som, utan att äventyra funktionen, är bättre för miljön.

Utöver att minimera sin negativa påverkan överkompenserar Icebug också för sina koldioxidutsläpp. Våren 2019 blev de världens första ''klimatpositiva'' tillverkare av outdoor skor, och har "tagit på sig ledartröjan" för att resten av branschen ska följa efter.

Bernhards Koffert har ett urval av Icebugs utbud av skor och några riktigt bra iläggsulor. Vi kan på begäran beställa hem andra varianter av skor.

Icebugs storlekar bygger på Amerikanska storlekssystemet som har lite mindre steg mellan storlekarna. Det finns därför en del halvstorlekar men steget mellan varje storlek är alltid 5 mm på längden.

Icebug Eli finns i många färger för dam och herr. Vi har den i grönt och svart i herrstorlekar och gult och offwhite i damstorlekar. Vi kan beställa hem de andra färgerna på begäran. Bra fäste på hala klippor. Tvättbar!

Icebug Metro2 finns i svart för både dam och herr. Vi har den med dubbar men den går att beställa med Michelin dubbfri sula.

Icebug Stavre finns i svart för herr med dubbfri Michelin sula. Går att beställa i damstorlekar och med dubbar.

Icebug Boda finns i brunt för dam med dubb. 

Icebug Metro2 finns i rött för dam. Vi har den med dubbar men den går att beställa med Michelin dubbfri sula.

Icebug Boda finns i svart för dam med dubb. Går att beställa i herrstorlek med eller utan dubbar.

Icebug Boda finns i brunt för dam utan dubb. 

Icebug Insoles Comfort Medium har dynamiskt valvstöd som optimerar fotens naturliga stötdämpning. Passar dig med ett mellanhögt fotvalv.

Comfort är innersulorna för dig som söker maximal dämpning i kombination med den dynamiska support som Icebug Insoles erbjuder. Comfort-sulorna är 5 mm höga och passar de flesta skorna med uttagbar innersula. Fotbädden finns i tre olika versioner; Low, Medium och High, som är gjorda för att passa olika typer av fotvalv.

Med Icebug Insoles korrigeras fotens struktur. Det känns ofta ovant i början, särskilt med pelotten som stöder det främre fotvalvet, och kan innebära att muskler och senor som varit inaktiva en längre tid får börja arbeta igen. Vi rekommenderar därför en gradvis tillvänjning, där man till att börja med bara använder sulan någon eller några timmar per dag, för att successivt öka användningen. När man väl vant sig kan man använda Icebug Insoles både för sportaktiviteter och att ha i skorna hela tiden för arbete/fritid.

Höjden på det längsgående fotvalvet är 31,5 mm i Comfort Medium.